Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з питань протидії торгівлі людьми ініційовано проведення Всеукраїнської акції під гаслом «Європа без торгівлі людьми».

Акція відбувалася 18 жовтня 2015 року одночасно у 17 обласних центрах України. В м. Житомирі акція проведена громадською організацією «Жіночий інформаційно-консультативний центр» на майдані ім. С. П. Корольова при сприянні Житомирської міської ради.

  Волонтери, учні профтехучилищ,розповсюджували інформаційні буклети для населення. Було поширено 500 шт. буклетів з інформацією де отримати допомогу потерпілим від торгівлі людьми, форми державної допомоги та допомога в отриманні статусу, 500 шт. буклетів з інформацією про явище “торгівля людьми”, характерні ознаки цього явища та форми, 100 шт. інформаційних листівок з даними соціологічних досліджень щодо загроз нелегальної міграції, за даними МОМ, статистичними даними щодо проблеми торгівлі людьми, популяризація “гарячої лінії” з протидії торгівлі людьми та сайту: http://www.stoptrafficking.org

Волонтери запрошували перехожих громадян прикріпити білу стрічку на синє полотно, утворюючи гасло акції «Європа без торгівлі людьми». Перехожі не лише прикріплювали стрічки, але й брали активну участь у імпровізованій вікторині з проблем торгівлі людьми та боротьби з цим злочином. Переможцям було вручено призи за активну участь. За підрахунками організаторів акції охоплено було близько 2000 осіб (жінок, чоловіків та дітей).

Менеджер заходу Оксана Рожнова зазначила: «Радісно від того, що громадяни адекватно сприймали інформацію, що були вдячні за можливість поглибити свою обізнаність з проблем працевлаштування за кордоном, що вважають акцію корисною та рекомендували проводити подібні інформаційні заходи в різних місцях м Житомира».

Найбільш активними учасниками стали діти, які проявили ініціативність та відсторонивши батьків, почали самі «майструвати» букви з білої стрічки. Від зацікавленості до знань, від знань до безпеки у майбутньому. У цих дітей вже почала формуватися їх життєва дорога. Діти терпляче дочекалися часу, та відпустили синьо-білі кульки у небо з гаслом «Європа без торгівлі людьми» разом с усіма учасниками акції по всій Україні.

Всеукраїнська акція відбулася за підтримки міжнародної організації з міграції в Україні.

Поділитися
FacebookVKGoogle+TwitterShare