16 – 17 червня 2015 року відбувся дводенний навчальний тренінг для державних службовців Бердичівської райдержадміністрації в рамках національного проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми» за фінансової підтримки Уряду Канади.

/Files/images/P5060171.JPG

В ході тренінгу, учасники були ознайомлені з сучасним станом боротьби з торгівлею людьми в світі та Україні, поглибили свої знання з національної та міжнародної законодавчої бази у сфері протидії торгівлі людьми. Під час опрацювання матеріалу було розмежовано відмінності між поняттями «торгівля людьми», «нелегальна міграція», «жебрацтво» та ін. Державні службовці ознайомилися з прямими та непрямими індикаторами торгівлі людьми та спробували виокремити їх самостійно, виконуючи вправи з кейсами та запропонованими історіями.

Тренери Ірина Бабенко і Марія Климчук надали ґрунтовну інформацію про особливості надання допомоги такій категорії осіб, про види інтерв’ю, фази опитування та правила, які слід дотримуватися під час взаємодії з постраждалою особою./Files/images/P5060146.JPG

Учасники активно включалися в групові роботи, дискусії та обговорення в межах теми. Відмітили всю серйозність та небезпечність «розповсюдження» ситуації торгівлі людьми, як для постраждалої особи, її родини, суспільства. Під час перегляду відео-сюжетів, фахівці не могли стримувати свої емоції, тому репліки щодо жаху та нелюдського поводження час від часу лунали в залі.

Варто відмітити, що учасниками було підкреслено питання, про те, що саме на них, представників відповідних структур, при районній державній адміністрації, а не на міську раду, покладені обов’язки в допомозі встановлення статусу. Розглянувши схему взаємодії суб’єктів, згідно чинного законодавства, піднято питання про неймовірно малий термін часу, для вирішення всіх необхідних етапів. Проте тренерами заходу було роз’яснено та надано ряд рекомендацій для правильного розподілу обов’язків між суб’єктами, для своєчасного вирішення поставлених завдань./Files/images/P5060190.JPG

Найголовнішим досягненням тренінгу, на думку учасників, є актуалізація питань стосовно проблеми торгівлі людьми, створення районної команди фахівців-однодумців які готові надавати допомогу, статуси та налагодження співпраці з громадською організацією «Жіночий інформаційно-консультативний центр».

Поділитися
FacebookVKGoogle+TwitterShare